Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

095 7020 877
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr
U svom petom finalu na Svjetskim prvenstvima danas je u Liverpoolu pogriješio na saskoku koji ga je stajao ocjene 12.500 i one početne od 5.7. No, Filip je danas bio sve samo ne razočaran finalist. „Preživio sam. Išao sam riskirati. S onom vježbom iz kvalifikacija stvarno nisam imao šanse. Ovu vježbu sam zadnji put natjecao prije godinu dana i na žalost zbog tog Gymnova konja koji mi stvarno ne odgovara, nisam uspio natrenirati ovu vježbu koju sam danas išao. Prvi put sam sada dignuo ruku i probao sam je. Rekao sam 'idem riskirati, nema veze, bio peti ili osmi, svejedno mi je', u dahu će Filip nakon odrađenog finala u kojem je riskirao s elementom „tri ruska kola između hvataljki“ koja su mu znatno pojačavala startnu ocjenu.

Rekao je prije finala „kada dođem na zadnje zagrijavanje i probam taj element, znati ću hoću li ga ići ili ne'. I djelovao je odlično na tom „one touchu“. „Dobro sam ga napravio i u vježbi, ali užasno puno energije mi je to uzelo. 30% energije mi oduzme taj element, zato sam u kvalifikacijama radio jedan koji napravim kao za doručak. Ma, poslije „ruskih kola“ kao da mi je netko oduzeo svu energiju. Vukao sam ne znam ni sam kako sam vukao do kraja. Na saskoku sam mislio da ću kao Nizozemac De Munck pasti na konja, ali ispucao sam saskok u krivu stranu. Moglo je biti bolje, ali mogao sam maksimum s tom vježbom biti peti jer sam raširio noge. Neću govoriti 'da je ovo bilo, da je ono bilo'..., iskreno će Čakovčanin koji je u karijeri već osvojio svjetsko srebro 2014., bio je peti 2010. i sedmi prošle godine na konju s hvataljkama.

Ono što je sve najviše oduševilo danas kod Filipa je što je doista riskirao i što se borio do kraja. Nakon pogreške na saskoku, popeo se ponovno na konja i išao je još jednom saskok. „Iskreno ne znam, nemam pojma zašto sam uopće išao raditi saskok još jednom, jer sam onda i pogriješio. Toliko sam bio izmučen... Ne znam, htio sam pokušati napraviti E saskok bar da završim sa stilom, ali ruke nisu bile moje. Svejedno, ja sam zadovoljan, sretan sam.“ Tako je i djelovao.

„Sretan sam što sam uopće ušao u finale s obzirom kakve sam probleme imao na treningu s tim konjem. Nemam se kaj žaliti. Da, ocjena je takva kakva jest, ali meni je ovo finale kao da sam osvojio medalju s obzirom što sam sve prolazio. U top 8 sam na svijetu, s toliko godina... Evo Armenac sa 38 osvojio broncu. Imam još nekoliko godina sigurno, ali druge godine moram pojačati vježbu. Ovaj put sam riskirao, nije se isplatilo, ali doći će i moje vrijeme.“

Svjetski prvak na konju s hvataljkama je Irac Rhys McClenaghan (15.300), brončani sa SP-a 2019. i prvak Europe 2018. Viceprvak je Ahmad Abu Al Soud (14.866) koji je Jordanu donio prvu medalju u povijesti gimnastičkog SP-a. Brončani je najstariji finalist ovdje, 38-godišnji Armenac Harutyun Merdinyan (14.733), aktualni prvak Europe i brončani sa SP-a 2015. „Dečki su bili bolji danas. Drugi put se moram bolje spremiti“, poručio je Filip Ude.

Rezultati finala - konj s hvataljkama:
1. Rhys McClenaghan (IRL) 15.300
2. Ahmad Abu Al Soud (JOR) 14.866
3. Harutyun Merdinyan (ARM) 14.733
4. Stephen Kurbanov (KAZ) 14.533
5. Stephen Nedoroscik (SAD) 14.400
6. Loran de Munck (NIZ) 13.533
7. Ryosuke Doi (JAP) 12.933
8. FILIP UDE (HRV) 12.500

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
095 7020 877
info@gimnastika-cakovec.hr
Podružnica Nedelišće
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
095 7020 877
gkmacan@gmail.com

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

10
Srp2018

Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

29
Kol2018

Upisi u novu sezonu 2018/2019 - GK MZM

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter