Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

+385 (0)40 311 078
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

Filip Ude: Želim osvojiti zlato

100 dana uoči početka 31. Ljetnih olimpijskih igara koje će od 5. do 21. biti održane u brazilskom Rio de Janeriu Filip Ude i njegov stručni stožer predstavili su projekt „Contdown to Rio“. Osvrnuvši se na ispunjenje projekta „Zajedno do Ria“ u koje je bilo ugrađeno više od 1 600 treninga, 33 natjecanja i u čijem sklopu je osvojeno 15 medalja, uključujući i svjetsko srebro, najavljena je zadnja sekvenca četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa – Countdown to Rio. U sljedećih 100 dana Ude će sudjelovati na 5 natjecanja, odraditi dva mini ciklusa priprema, a između toga biti na 140 treninga. Sve s ciljem što bolje pripreme najboljeg hrvatskog gimnastičara za nastup na trećim Olimpijskim igrama za redom.

Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza

''O značaju nastupa na Olimpijskim igrama, kao želji svakog sportaša, nije potrebno posebno govoriti. Iako danas sport nije baš u središtu društveno-političkih zbivanja, mi smo kao Savez izuzetno ponosni na činjenicu što ćemo uzastopno i na trećim Olimpijskim igrama imati dvoje naših predstavnika“ rekao je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec. Govoreći o plasmanu na Olimpijske igre dodao je kako je olimpijsku vizu izborila i mlada splitska gimnastičarka Ana Đerek. Time je ostvaren jedan od  osnovnih ciljeva u ovom olimpijskom ciklusu,  rekao je čelni čovjek hrvatske gimnastike.

Istaknuo je kako je to samo još jedan dokaz da u HGS-u postoje vrhunski stručnjaci, treneri i sportaši koji svojim nesebičnim radom postižu izuzetne rezultate. „Stoga čestitke svima, a posebno zahvala jedinicama lokalnih samouprava te sponzorima,  koji su vjerovali u naše sportaše i doprinijeli ostvarenju ovog velikog uspjeha'', poručio je.

Željko Jakopec, predsjednik Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec

Predsjednik Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Željko Jakopec na početku konferencije za medije izrazio je zadovoljstvo što je na čelu  uspješnog sportskog kolektiva dodavši kako mu je to ujedno i velika čast. „Više od 400-tinjak članova, deset profesionalno zaposlenih trenera, odlični rezultati u svim kategorijama, verificirani i odlično izbalansirani programi za sve uzraste, odličan stručni tim i logistika, rezultirali su još jednim povijesnim rezultatom - plasmanom na treće olimpijske igre uzastopno“ istaknuo je Jakopec. Dodao je kako je sretan i zadovoljan sa sve boljom suradnjom, ne samo sa sponzorima, već i s lokalnom samoupravom; sa županom Matijom Posavcem, gradonačelnikom Stjepanom Kovačem, načelnikom Nedelišća Darkom Daniom te vlasnikom ATON-a Stevicom Tkalčecom. Zaključivši kako se zajedničkim snagama uspjela preskočiti  još jedna visoko postavljena letvica, poručio je da će u Riu  pokušati i još malo više.“Danas je stvarno  lijepo biti Međimurec“ završio je Jakopec. 

Mario Vukoja, sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan Čakovec,

„ Još jedan veliki posao je iza nas. Uz puno rada, mukotrpnih treninga, odvojenosti od naših obitelji, malo sreće i Božje pomoći opet smo uspjeli. Međimurje se opet nalazi na olimpijskoj karti“ rekao je na početku obraćanja novinarima sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan Mario Vukoja. Istaknuo je kako je teško izabrati riječi kojima bi se mogli stvarno opisati osjećaji u timu, ali uz ponos, olakšanje , neizmjerljivu sreću dodao bi još jedan - zahvalnost. Zahvalio se svima koji su ih bodrili, bili uz njih kada im je bilo najteže i koji su financijski pomogli realizaciju projekta. To su; Međimurska županija, Grada Čakovec, Općina Nedelišće, Stevica Tkalčec i ATON,Hrvatski olimpijski odbor, Euroherc, INA, Vajda, Erste banka, Međimurje plin, Međimurske vode, Tegra, svi sponzorima i donatorima, Josip Hodak, dr.Čičak i Mimi Vurdelja. Zahvalio je i svima onima koje je nenamjerno zaboravio spomenuti kao i obiteljima kojima je sigurno bilo najteže. „Hvala vam! Učinit ćemo sve da se za naše Međimurje i Hrvatsku čuje u Riu“ obećao je Vukoja.

 Igor Kriajimski, trener GK Marijan Zadravec Macan

Filipov trener Igor Kriajimski zahvalio se svima koji su se radovali i pratili uspjeh čakovečkog gimnastičkog tima naglasivši koliko je ta pomoć važna. O nastupu na trećim Olimpijskim igrama za redom pak je rekao kako je to velika čast. „Cilj svakog sportaša je osvajanje olimpijske medalje,a naravno i naš san je osvojiti olimpijsku medalju. Još jednom zahvaljujem svima za vašu pratnju, za vašu pomoć i za vašu podršku“ rekao je jedan od arhitekata velikog uspjeha hrvatske gimnastike.

Filip Ude, GK Marijan Zadravec Macan

Najbolji hrvatski gimnastičar ponovio je kako je vrlo zadovoljan  nastupom na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju. „Ostvario sam još jedan zacrtani cilj i sad se konačno mogu posvetiti treninzima na konju s hvataljkama. Pripremam vježbu s kojom se mogu popeti na postolje“, objasnio je Filip Ude. Odgovorio je i na pitanje koje mu često postavljaju; zašto i dalje trenira, ako je osvojio sve najveće medalje? 30-godišnji Čakovčanin smatra kako se u životu moraju postaviti najviši ciljevi, a on je sebi  zadao osvajanje zlatne medalje na najvećim natjecanjima te  nastup na još jednim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiu.

Ude se osvrnuo na još jedno pitanje koje mu postavljaju, a koje u njemu stvaraju tugu:  Kako ima hrabrosti javno govoriti da je ponosan „kaj je Međimurec“? „Žao mi je da mi ljudi uopće postavljaju takva pitanja. Ja ću opet ponoviti i uvijek će ponavljati da sam ponosan i da će Međimurje uvijek biti u mom srcu“, poručio je vlasnik triju srebra; olimpijskog, svjetskog i europskog.

Matija Posavec, međimurski župan

Govoreći kako je Filip svojim rezultatima potvrdio ukazano povjerenje međimurski župan Matija Posavec je rekao da ono ne smije i neće  izostati u budućnosti. „Ovakvi sportski rezultati su najkvalitetnija promocija naše države, ali i Međimurja iz kojeg ne samo da je potekao nego i u kojem svakodnevno trenira. Čestitam Filipu na fantastičnim uspjesima te mu želim da mu se ostvari i onaj još uvijek nedosanjani san, da napravi još samo jedan korak dalje i u naše Međimurje donese zlatnu medalju“ kazao je župan Posavec.

Stjepan Kovač, čakovečki gradonačelnik

„Ja osobno nisam sumnjao da će se Filip plasirati na Olimpijske igre. Razlog tomu je što Filip svojim radom i treniranjem pokazuje da dolazi u vrhunsku formu, a sustav koji je postavljen u Gimnastičkom klubu krajnje je profesionalan te daje rezultate. Upravo zato smo i potpisali Sporazum o financiranju olimpijskog ciklusa, te gimnastičkom klubu pomažemo u svakom pogledu“ izjavio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Govoreći o tome kako gimnastika možda nije sport broj jedan, rekao je da Čakovec definitivno već desetljećima grad gimnastike. „Filipov uspjeh je i uspjeh svih nas, jer siguran sam da će u Brazilu Filip s ponosom govoriti iz kojeg grada je došao te i tako promovirati Čakovec, Međimurje i Hrvatsku“ poručio je Kovač.

Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće

Načelnik Nedelišća Darko Dania podsjetio je koliko je Općina vjerovala u gimnastički projekt još 2007. kada je ušla u jedini pravi primjer javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj koji je rezultirao prekrasnim sportskim zdanjem, Nacionalnim gimnastičkim centrom ATON. Upravo je u ATON-u iskovana pekinška olimpijska medalja, svjetsko srebro, ali i još mnogi drugi Filipovi te, općenito, uspjesi hrvatske gimnastike, naglasio je. „S obzirom da sam u redovitom i gotovo svakodnevnom kontaktu s ekipom iz gimnastičkog kluba mene plasman na Olimpijske igre nije začudio. Kada se u nešto uloži toliko truda, znoja, volje i želje te kada sve to prati posložen gimnastički sustav rezultat nije mogao izostati“ izjavio je Dania. Općina Nedelišće kroz sve godine podržavala je gimnastičare, između ostalog i kroz Sporazum o financiranju olimpijskog ciklusa. Govoreći o tome kako su Filip i njegov tim stavili općinu na svjetsku gimnastičku i sportsku kartu izrazio je sigurnost  kako  tek predstoje još bolji dani, još bolje godine.

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
+385 (0)40 311 078
info@gimnastika-cakovec.hr
SGC Aton
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
+385 (0)40 373 440
gkmacan@gmail.com

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

10
Srp2018

Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

29
Kol2018

Upisi u novu sezonu 2018/2019 - GK MZM

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter