Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

+385 (0)40 311 078
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

WORLD CHALLANGE CUP SLOVENIA – KOPER, 12. SVIBNJA

TIJANA TKALČEC IZBORILA FINALE PRESKOKA U KOPRU

Tijana Tkalčec vratila se gimnastici, napravivši to sa stilom. Nakon dvogodišnjeg izbivanja iz dvorane 28-godišnja Čakovčanka iznenadila je gimnastičku javnost pojavljivanjem na turniru FIG World Challange cupa Slovenia 2017. u Kopru. Današnje (petak) kvalifikacije odradila je po planu i s ocjenom 13.500 kao petoplasirana izborila subotnje finale. U prvom skoku Tkalčec je dobila ocjenu 13.600, a u drugom 13.400. Po završetku kvalifikacija nije krila oduševljenje rezultatom. "S obzirom da me zaista dugo nije bilo na službenim natjecanjima ovo je bolje od onog što sam očekivala. Konkurencija nije bila bezazlena, u Kopru nastupa trećeplasirana s Europskog prvenstva i finalistica s posljednjeg Svjetskog prvenstva. No, nisam se previše obazirala na njih već sam odradila svoj zacrtani program po planu" rekla je Tkalčec. Govoreći o razlozima svog povratka u natjecateljsku gimnastiku, ukupna pobjednica svjetske rang liste u preskoku iz 2010. i 2011., kazala je kako prije svega nije bilo zdravstvenih problema. Istaknula je kako su poteškoće s bubrezima prošlost te da je u dogovoru s trenerima Igor Kriajimskim i Mariom Vukojom odlučila probati pa što bude. O pripremama za ponovni povratak Tijane na sportska borilišta znalo je jako malo ljudi, bila je to svjevrsna "top secret" klasifikacija u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan."S pripremama u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću počela sam u listopadu prošle godine. Prvo sam samo trčala i dizala snagu, a skakati sam počela tek u siječnju. Ispostavilo se kako mi se sve brzo vratilo, mišići su očito zapamtili sve one godine treniranja i natjecanja. Čak sam se malo i iznenadila kako je sve išlo relativno glatko, a što je najvažnije nije bilo nikakvih bolova" istaknula je. Jedna od najstarijih aktivnih gimnastičarki smatra da sada skače čak i bolje nego iz najboljih godina kada je redovito uzimala medalje na turnirima Svjetskog kupa. "Promijenila sam tehniku izvedbe skoka, a i nemam više pritisak tako da sada to izgleda jako dobro" izjavila je i dodala kako je za nju gimnastika jednom riječju – život. "To je dio mene od moje četvrte godine. I kad sam prestala trenirati ostala sam u gimnastici i ova reaktivacija je samo povratak na ono što najbolje znam raditi" poručila je.

povratak Tijane 2017 text

Finale natjecanja u Kopru na rasporedu je sutra (subota) u 14 sati, a nakon toga Tijanu ćemo vidjeti 20. i 21. svibnja na turniru Svjetskog kupa u Osijeku.

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
+385 (0)40 311 078
info@gimnastika-cakovec.hr
SGC Aton
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
+385 (0)40 373 440
gkmacan@gmail.com

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

10
Srp2018

Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

29
Kol2018

Upisi u novu sezonu 2018/2019 - GK MZM

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter