Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

095 7020 877
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

 ČAKOVEC, 28. SVIBNJA – SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Peta ovogodišnja aktivnost "Volontera u parku" održana je danas u čakovečkom Perivoju Zrinski u samoj blizini Trga Republike povodom obilježavanja Svjetskog dana nepušenja. Volonteri u parku dio su projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u  najsjevernijoj županiji ga provodi Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta. Cilj aktivnosti  je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju te očuvati životnu okolinu. Aktivnosti se organiziraju povodom obilježavanja značajnijih datuma, a posljednje u nizu bio je Svjetski dan nepušenja. "Volonteri u parku" tako su bili dio šire obitelji obilježavanja tog datuma u Međimurju i nastavili su se na završnicu programa primarne prevencije "Trening životnih vještina" namijenjenih učenicima 4. i 5. razreda osnovnih škola, a ujedno su i dio kampanje NowWeMove i Tjedan kretanja – Move Week u Međimurskoj županiji. 150 učenika, predstavnici svih 4. i 5. razreda iz međimurskih škola, tijekom sat vremena mogli su nakon zagrijavanja iskušati gimnastiku i boks te probati različite dječje sportske igre. Sve to prezentirali su im volonteri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Boksačkog kluba Čakovec i studentice Međimurskog veleučilišta.

dan nepusenja 2018 text 01
dan nepusenja 2018 text 02
dan nepusenja 2018 text 03

Svi oni zajedno osmislili su osam različitih postaja koje su učenici prolazili u kružnom sustavu, zaustavivši se na svakom 10 minuta. Školarci su u parku tako skakali na trampolinu, preskakali vijaču, igrali graničare, povlačili uže, natjecali se u ekipnim igrama te naučili osnove boksa. Trenerica u GK Marijan Zadravec Macan Tanja Mesarić pohvalila je učenike rekavši kako posjeduju odličnu motoriku te se nada kako će se nastaviti baviti sportom te i u budućnosti biti aktivni. Profesor s Međimurskog veleučilišta Tomislav Hublin pak je rekao kako su njegove studentice stekle vrijedno iskustvo u radu s mladima koje inače ne mogle dobiti u nastavi. Volonterima i brojnim učenicima na ruku je išlo i prekrasno vrijeme koje je u park izmamilo i brojne slučajne prolaznike. Sljedeća aktivnost "Volonteri u parku" na rasporedu je 8. lipnja povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.

dan nepusenja 2018 text 04
dan nepusenja 2018 text 05
dan nepusenja 2018 text 06

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
095 7020 877
info@gimnastika-cakovec.hr
Podružnica Nedelišće
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
095 7020 877
gkmacan@gmail.com

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

10
Srp2018

Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

29
Kol2018

Upisi u novu sezonu 2018/2019 - GK MZM

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter