Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

095 7020 877
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

Već prvog dana Prvenstva Hrvatske koje je u subotu i nedjelju održano u Osijeku članovi čakovečkog gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pokazali su svu raskoš svog talenta. Odlični rezultati kadeta zaokruženi su sjajni nastupom Marka Samboleca među seniorima na konju s hvataljkama.

Mlade nade međimurske gimnastike osvojile su nevjerojatnih pet medalja. Novi prvak države u preskoku je Erik Kovačić, a slavlje na toj spravi za čakovečki klub zaokružio je Andro Crnčec osvajanjem bronce. Crnčec ima i srebro na karikama gdje je broncu uzeo i Jan Fišter. Treće mjesto na pobjedničkom postolju Fišter je zaslužio i za vježbu na preči.

PHOsijek 8
PHOsijek 8PHOsijek 8PHOsijek 8PHOsijek 8

PHOsijek 8
Kod seniora sve jače sja zvijezda Marka Samboleca. Novi produkt jedinstvene čakovečke škole na konju s hvataljkama koju vode Igor Kriajimski i Mario Vukoja bio je treći. Mlađi kolega Filipa Udea među najmlađim je seniorima, ali već je sada izborio mjesto među probranom gimnastičkom elitom na spravi po kojoj je naša država najpoznatija u gimnastičkom svijetu. „Sretan sam jer sam napravio vježbu od početka do kraja, ali sam zbog malo lošijeg C saskoka izgubio pola boda. Vrlo brzo mogu s ovom vježbom ići preko 14 bodova, a u pripremi imam vježbu s početnom ocjenom 6.0 i od trenutka bit ću konkurentan i na svjetskoj razini“ izjavio je u Osijeku mladi Sambolec.

PHOsijek 5PHOsijek 5

Trener Igor Kriajimski komentirao je cjelokupni nastup muškog dijela čakovečkog kluba kao odličan. „Uzeli smo maksimalan broj medalja koje smo planirali. Šteta što se Luna Sakač ozlijedila na zagrijavanju ženskog preskoka jer je imala konkurentan skok, ali sreća je što ozljeda koljena nije ozbiljnija. Obzirom da ima 15 godina i ovo joj je trebao biti prvi nastup među seniorima za nju još ima vremena, a gledajući njezin talent i predanost radu mogu slobodno reći kako će Međimurje imati ozbiljnu preskokašicu na Svjetskim kupovima“ rekao je Kriajimski.

PDOsijek 18

PDOsijek 18

U nedjelju pak su mlađe juniorke i mlađi juniori odradili obavezni program. Čakovčani su briljirali i uzeli ekipno zlato, a u pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Dominik Vidović.

PHOsijek full

PHOsijek full
PHOsijek full

PHOsijek 9PHOsijek full
Kada se podvuče crte iza Macanovaca je odličan vikend u Osijeku, a grad na Dravi će ovaj vikend ugostiti na Svjetskom kupu ugostiti najbolje svjetske gimnastičare među kojima će biti i Filip Ude.

Apsolutni program kadeti:
1. mjesto Erik Kovačić preskok
2. mjesto Andro Crnčec karike
3. mjesto Andro Crnčec preskok
3. mjesto Jan Fišter karike
3. mjesto Jan Fišter preča

Mlađi juniori:
1. mjesto ekipno obavezni program
1. mjesto Dominik Vidović obavezni program

Seniori:
3. mjesto Marko Sambolec konj s hvataljkama

Još jednom se ove subote pokazalo da je čakovečki Macanov dom premali za sve mlade zaljubljenike u gimnastiku. Macan kup, tradicionalno gimnastičko natjecanje provodi se tri desetljeća za članove čakovečkog gimnastičkog kluba u spomen na velikog čakovečkog sportskog djelatnika Marijana Zadravca Macana.

Macan kup 9

Macan kup 9

Sudionici su mahom djeca kojima je to prvo natjecanje, svojevrsna odskočna daska za ulazak u natjecateljski sustav. Macan kup je otvorio sportski direktor čakovečkog gimnastičkog kluba, dopredsjednik Gimnastičkog saveza Hrvatske i član Nacionalnog vijeća za sport Mario Vukoja koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem okupljenih mladih gimnastičara i njihovih roditelja.

– Vi ste za nas svi pobjednici jer se bavite sportom i vjerujem da među vama imamo buduće olimpijke i olimpijce. Stoga smo odlučili da sve vas koji se bavite sportom i dolazite na natjecanja nagradimo zlatnom medaljom, a najbolje s dodatnim nagradama – izjavio je tom prilikom Vukoja dodavši kako je ovo prvi, ali ne i zadnji Macan kup s partnerima.

Naime, novost ovogodišnjeg kupa je proširenje na klubove s kojima se rade zajednički projekti: GK Vinica, GK Sračinec i GK Macan Nedelišće. Vukoja je izrazio uvjerenje da će sljedeći Macan kup biti u još većem sastavu i novoj dvorani u Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

– Sve pravne predradnje poput ugovora i nabave su pri kraju te se očekuje otvorenje sportskog balona s umjetnom podlogom krajem srpnja, a otvorenje gimnastičke dvorane sredinom rujna, dok krajem godine očekujemo adaptaciju Macanovog doma u Centar izvrsnosti za djecu do sedam godina starosti – najavio je sportski direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.

Vrhunsku organizaciju u kojoj je svaki kotačić bio na svom mjestu okrunio je ambasador Europske regije sporta 2022. i najbolji međimurski sportaš Filip Ude koji je dodjeljivao nagrade za najbolje sudionike

Macan kup 9    Macan kup 9

Macan kup 9    Macan kup 9

Macan kup 9    Macan kup 9

– Iako rezultati nisu bili u prvom planu jer se natjecanje vodilo olimpijskim motom, ‘važno je sudjelovati’, ipak su domaćini uzeli primat u svima kategorijama. Čakovčani su tako osvojili sedam zlata u pojedinačnoj i pet u ekipnoj konkurenciji. Pred „Macanovcima“ je zgusnuti raspored u kojem ih očekuje Festival sporta – Čakovec živi sport 26. svibnja, Najduža špaga 28. svibnja, Gimnastička zvjezdica 11. lipnja, Family park 22. lipnja, Mini sportsko ljeto u lipnju i srpnju te kampovi bicikliranja, parkoura i rolanja.

S natjecanja 1. kola kvalifikacija regije Sjever za Kup i Prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu, koje je u subotu 30. travnja održano u SGC Aton u Nedelišću, Gimnastički klub 'Marijan Zadravec Macan' vratio se sa sedam pojedinačnih i ekipnih medalja.

Skupština Međimurske županije, na sjednici 14. travnja, donijela je odluku da je upravo naš klub dobitnik Nagrade "Zrinski" za 2021. godinu i to za postignute istaknute rezultate u stručnom i pedagoškom djelovanju, odgoju i osposobljavanju sportaša te za izuzetne rezultate u organizaciji i razvitku sportske rekreacije i gimnastike.

Nagrada Zrinski povelja tekst

Nagradu je na svečanoj dodjeli primio predsjednik kluba Željko Jakopec, a zainteresiranim medijima prokomentirao dopredsjednik i sportski direktor kluba Mario Vukoja:

"S obzirom na to da su naši programi jedinstveni i verificirani i većina roditelja i djece zna za nas, ova nagrada će nas, koji njegujemo Macanove vrijednosti već desetljećima, dodatno motivirati da se još više potrudimo i da djeca budu još zadovoljnija. Naša dvorana nije velika, ali ima mjesta za sve. U toj dvorani nema šefova i u njoj uvijek vrijedi pravilo: „Svi za jednog, jedan za sve“. Ovu ekipu i trenere krasi činjenica da volimo sport i da nikad nećemo odustati od onoga što je promovirao i Macan, a to je: Družite se, uživajte u sportu i budite prijatelji!"

Filip Ude se plasirao u finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Bakuu, posljednjem kvalifikacijskom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu. Novim odličnim rezultatom, nakon osvojenog zlata na Svjetskom kupu u Cottbusu i s 9. mjestom u Cairu, sada će samo dodatno potvrditi plasman na SP.

Od Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan naviknuli smo i na vrhunske sportske rezultate i na vrhunsku organizaciju brojnih evenata. Posljednji u nizu događaja kojeg su organizirali čakovečki gimnastičari bio je na njihovoj uobičajenoj visokoj razini.

U organizaciji gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, od 12. – 23.7. održali su se prvi sportski kampovi za djecu predškolske dobi pod nazivom“ Mini sportsko ljeto“. 

Utjecaj pandemije na psihofizičko zdravlje mlađe populacije jako dobro znaju u našem najpoznatijem gimnastičkom klubu. Nedostatak kretanja, pretilost i slab imunitet samo su neke od njenih posljedica.

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
095 7020 877
info@gimnastika-cakovec.hr
Podružnica Nedelišće
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
095 7020 877
gkmacan@gmail.com

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

10
Srp2018

Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

29
Kol2018

Upisi u novu sezonu 2018/2019 - GK MZM

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter